Gedupeerden uit de Drechtsteden

Al jaren deden wij zaken met Cinjee Advies. Vanuit onze visie was Cinjee Advies een betrouwbaar, robuust bedrijf dat wel tegen een stootje kon.
We hadden goed advies gekregen met de hypotheken die we hadden afgesloten en waren in dat opzicht heel erg tevreden.

In 2010 al werden wij vanuit het niets gebeld door een medewerker van Cinjee Advies of wij geïnteresseerd waren om een investering te doen in hun bedrijf. We moesten geld inleggen en zouden hierop een hele goede rente ontvangen gedurende een drietal jaren. Het bedrag zou worden gebruikt om de marktpositie van Cinjee Advies te vergroten.
Het ingelegde geld was geborgd door diverse pandrechten (verzekeringspolissen van andere verzekerden bij het bedrijf). Er was dus geen risico om het ingelegde geld kwijt te raken. Toch zijn wij er niet meteen op in gegaan.

In december 2010 kwam onze vaste contactpersoon van Cinjee Advies  een keer langs voor wat andere zaken. Wederom kregen we het eerdergenoemde verhaal voorgeschoteld. De man deed er zelf ook aan mee; dat heeft ons uiteindelijk over de streep getrokken om het te doen.
Eigen geld hadden we niet, maar hiervoor werd ons geadviseerd gewoon een lening te nemen. Na wat aarzelingen hebben we dit toch maar gedaan en een lening van € 50.000,- genomen om dat in Cinjee Advies te investeren.
De beslissing was genomen, het geld overgemaakt en klaar dachten wij…
Wij zouden 3 jaar lang een leuke rente ontvangen, waarna het ingelegde bedrag zou worden teruggestort. Deze rente hebben we helaas maar 3 maanden mogen ontvangen!
Cinjee Advies gaf ons maar summiere informatie en terwijl we dit aan het onderzoeken waren ging het bedrijf failliet. Natuurlijk jammer,  want we hadden gehoopt met de investering een aantal jaren een leuke rente te ontvangen, maar dat hoorde wat ons betreft bij het risico van de investering.

Het onderpand was er nog (dachten wij) waardoor we de inleg weer terug zouden krijgen en de genomen lening zouden kunnen inlossen.
Dit bleek anders te zijn als ooit werd voorgeschoteld. Bij het in handen krijgen van dit pandrecht ging al heel veel mis. Tot drie keer toe hebben we andere documenten in handen gekregen. Dit omdat o.a. dezelfde documenten ook al aan anderen waren vergeven en Cinjee Advies geen zicht had op wie nou wat had enz.
Later hebben we van insiders gehoord dat er ook geen systeem binnen het kantoor was waarin deze documenten zorgvuldig werden beheerd. Deze acties waren daar dus ook het gevolg van.
Kortom, na veel gedoe hadden we uiteindelijk toch een onderpand, de zekerheid over dit onderpand was al minder geworden door al het gedoe er om heen.

De curator kwam in beeld. Het eerste wat de curator deed was het onderpand niet erkennen! Kortom weg investering! Cinjee Advies blonk uit in stilzwijgen.
De afgesproken rentevergoedingen bleven uiteraard uit, maar wel moeten we alleen al € 3.000,- per jaar aan rente voor de genomen lening betalen.
In september 2011 heb ik gebeld met P. C. Hij beloofde me dat er in eind 2011 door een nieuw bedrijf een aanvang gemaakt zou worden met het terugbetalen van de particuliere investeerders.
Helaas nooit meer iets gehoord of vernomen. In december 2011 hebben we ons weer gemeld bij de heer M. C. sr.
E. K. stond mij toen te woord. Hij beloofde mij dat er in maart 2012 een begin gemaakt zou worden met terugbetalen. Wij hebben hem toen onze situatie uitgelegd. Voor hem was nieuw dat er ook gedupeerden waren die een lening voor de investering hadden moeten nemen. Later vernamen we van insiders dat hij het contract met ons zelf had opgesteld.

Inmiddels is het mei 2012. De curator heeft nog geen uitspraak gedaan en medegedupeerden lijken wel lamgeslagen door wat er gebeurd is. Om deze reden hebben wij ons ook aangesloten bij Cinjee Gedupeerden. Door al het bovenstaande voelen we ons gewoon belazerd. Er is ons iets beloofd wat niet waargemaakt kon worden! Interessante details zijn dat er met 3 maanden rente uitbetaling toch het idee wordt gewekt dat Cinjee Advies van goede wil was. En dat je met € 50.000 net een professionele investeerder bent, waardoor je eigenlijk nergens meer aanspraak op kan maken! Toeval??

Een sorry hebben we nooit te horen gekregen van de Cinjee’s.
Ons financieel leed is groot, maar we hebben totaal niet het idee dat er maar iemand van de Cinjee’s, inclusief E. K., zich daar maar iets van aantrekt.
Sterker nog, na het faillissement zijn ze een nieuw bedrijf gestart (dit kan gewoon in Nederland) en zijn ze zich met dezelfde zaken bezig gaan houden als Cinjee Advies.

Zij wonen nog in dezelfde huizen en rijden nog steeds in dezelfde auto’s. Onze levenstandaard is enorm gewijzigd. We moeten nu ieder dubbeltje omkeren en ons best doen om zowel de rente voor de lening als ook een stukje aflossing voor het geleende bedrag voor elkaar te krijgen.
Uiteraard laten wij het hier niet bij zitten, met name omdat we in beeld beginnen te krijgen dat Cinjee Advies echt dingen heeft gedaan die in onze optiek verwijtbaar zijn en daarom zullen we vechten tot we het gevoel hebben dat er gerechtigheid is!

Bron: investeerder

Top