Een zeer verdrietige weduwe

Het verhaal van een voormalig tussenpersoon in het kort

Wij waren, als zelfstandig tussenpersoon, al een paar keer benaderd door Cinjee met de vraag of hij wij onze portefeuille wilden verkopen.
In eerste instantie hadden wij daar geen interesse in maar op een gegeven moment  kon mijn man het werk haast niet meer aan. Alle stress die het vak van tussenpersoon met zich mee nam, de lange werkdagen en alles bij elkaar heeft ons op een gegeven moment doen besluiten het aanbod aan te nemen. Hij zag er zo moe uit en ik zei tegen hem dat hij dan eens wat rustiger aan kon gaan doen en wat meer van het leven kon gaan genieten.

We hielden alleen de verzekeringen van familie en wat vrienden aan, we zouden met het bedrag dat Cinjee ons tien jaar lang iedere maand zou betalen het stukken rustiger krijgen en misschien nog maar een dag of 3 aan de slag hoeven.
Eindelijk tijd voor leuke dingen. En na die tien jaar zou mijn man zijn pensioen niet ver weg meer zijn.

Maar helaas, nog geen twee weken nadat wij de voorovereenkomst bij Cinjee getekend hadden, kwam voor ons het vreselijke bericht dat mijn man kanker had. Logisch dat hij zijn werk al een poos niet meer aan kon.
Dit bericht hebben wij ook aan Cinjee doorgegeven tijdens de afhandeling van de overdracht maar ook dit was voor hun geen aanleiding om hun menselijke kant te laten gelden en hebben gewoon gedaan of alles prima in orde was en de overdracht gewoon doorgezet.

Wij zeiden tegen elkaar dat we zo blij waren dat de portefeuille overgedragen was en dat we ons daar geen zorgen over hoefden te maken. Ook de maandelijkse uitkering van Cinjee gaf ons financiële rust.

Mijn man begon aan zeer zware chemokuren en tijdens deze periode werd ons duidelijk dat er iets goed mis was bij Cinjee.
Echter,  hebben wij alleen nog maar de voorovereenkomst getekend en zijn de aandelen, tot op vandaag nog steeds niet officieel bij de notaris overgedragen en zijn eigenlijk juridisch dus nog steeds eigendom van ons. Alleen vanwege het feit dat Cinjee 5x (i.p.v. 120x) een betaling aan ons heeft gedaan heeft de curator onze portefeuille op de grote hoop in het faillissement gegooid.

Mijn man, zo ziek als hij was had niet de energie om zich in deze zaak vast te kunnen bijten en daarom hebben wij ons ook aangesloten bij advocaat van der Linden.
Dat heeft, zoals bekend alleen maar geld gekost en niets opgeleverd.

Tot mijn grote verdriet is mijn man vorige maand overleden,  slechts 52 jaar oud, mij achterlatend met alle financiële ellende. U zult begrijpen wat dat heeft gedaan met hem. Hij heeft moeten sterven met zoveel onrust in zich omdat hij zijn gezin niet beter heeft kunnen achterlaten. Zijn hele leven alleen maar gewerkt met dit als resultaat.  Dat is de beloning voor het vertrouwen in mensen als de familie Cinjee. 

Een zeer verdrietige weduwe

Top